Mikä on paras liukuvoide juuri sinulle?

Mielihyväkutsuilla kohtaa usein ihmisiä jotka eivät vielä koskaan ole kokeilleet liukuvoidetta tai eivät tarkalleen tiedä liukuvoiteiden ominaisuuksista vaikka olisivatkin käyttäneet erilaisia liukuvoiteita jo pitkään. Tässä artikkelissa avataan hieman silikonipohjaisten ja vesipohjaisten liukuvoiteiden maailmaa sekä niiden keskinäisiä eroja ja autetaan sinua löytämään sinulle paras liukuvoide.
Amorin mielihyväkutsuilla tämäkin tietopaketti käydään väline-esittelyn lomassa läpi, jotta osallistujat saisivat mielihyvätuotteisiin liittyvää käytännöllistä tietoa.

 

Mitä eroa on silikonipohjaisella ja vesipohjaisella liukuvoiteella?

Suurin osa liukuvoiteista kuuluu jompaan kumpaan kategoriaan, joten kun tiedät näiden kahden erot, osaat varmasti helpommin valita käyttötarpeeseesi sopivan liukuvoiteen. Kaikki liukuvoiteet tekevät intiimistä kanssakäymisestä luistavampaa ja edistävät mielihyvää, mutta mikä sitten on juuri se paras liukuvoide sinulle ja kumppanillesi?

Käy läpi nämä seuraavat faktat selvittääksesi sinulle parhaan vaihtoehdon!

 

Silikonipohjainen liukuvoide: Pitkäkestoista vedenkestävää hauskuutta

Silikonipohjaiset liukuvoiteet ovat valmistettu silikonia pääraaka-aineena käyttäen. Ne ovat suosittuja silkinpehmeän koostumuksensa, tahmaamattomuutensa ja pitkäkestoisuutensa vuoksi, sillä ne eivät imeydy ihoon. Pieni määrä silikoniliukuvoidetta riittää todella pitkälle! Kaikki silikonipohjaiset liukuvoiteet eivät kuitenkaan ole tasavertaisia. Silikoni on tehty hiekasta, joka tarkoittaa sitä, että heikkolaatuiset silikoniliukuvoiteet voivat olla ”rakeisia” ja mahdollisesti aiheuttaa halkeamia ja mikrohaavaumia iholla. Tämä taas saattaa johtaa korkeampaan tulehdusriskiin ja ihon ärsyyntymiseen. Muun muassa Amorin kautta saatava JO Premium Silicone sekä Erosense Luxe käyttävät tämän takia vain korkealaatuista 100% lääketieteellisen tason silikonia tuotteessaan, joka on lääkäreiden ja seksuaaliterapeuttien suosittelema.

Muuta tietoa silikonipohjaisista liukuvoiteista?

Plussat

 • vedenkestävä, joten voit käyttää kylpyammeessa, suihkussa, uima-altaassa tai poreammeessa
 • kestää paljon pidempään kuin vesipohjainen liukuvoide
 • tuntuu silkkisen pehmeältä ja parantaa sensuellia kokemusta ilman tahmaamista ja tarttumista
 • on turvallinen käyttää lateksikondomien kanssa sekä muiden lateksituotteiden kanssa
 • voit käyttää välineiden kanssa jotka eivät ole valmistettu silikonista (esim. teräksiset ja lasiset geishakuulat)
 • voi käyttää hierontaöljyn sijasta vartalohierontaan

Miinukset

 • tarvitset nestesaippuaa ja vettä pestäksesi voiteen iholta pois. Lattialle tippuessaan saattaa aiheuttaa vaarallisia liukastumisia
 • silikoniliukuvoide ei sovellu silikonivälineiden kanssa käytettäväksi sillä materiaalien reagoidessa yhteen, välineen silikonimateriaali haurastuu ja muuttuu käyttökelvottomaksi ajan myötä, sekä kasvattaa bakteeririskiä
  paras liukuvoide vesiympäristöön

  Silikonipohjainen neutraali liukuvoide – Sensuva Erosense Luxe

   

Vesipohjainen liukuvoide: Paras vaihtoehto välineille

Vesipohjaiset liukuvoiteet ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä, ne ovat helppo pestä iholta pois ja soveltuvat kaikkien välineiden kanssa käytettäväksi. Pääraaka-aineena on vesi.

Vesipohjaiset liukuvoiteet saa pestyä iholta pois ilman saippuan käyttöä ja se imeytyy ihoon. Imeytyminen on toki turvallista, mutta se tarkoittaa sitä että vesipohjaista liukuvoidetta joutuu usein lisäämään käytön aikana useammin kuin silikonipohjaista. Laatuerot ovat suuria vesipohjaisissa liukuvoiteissa. Jotkut valmistajat käyttävät eläinperäistä glyceriiniä, jonka on todettu olevan liitoksissa hiivatulehduksiin sekä muuhun ihon ärsyyntymiseen naisten keskuudessa.

System JO H2O liukuvoiteet käyttävät ainoastaan kasviperäistä glyceriiniä joka ei aiheuta ongelmia samaan tapaan kuin eläinperäinen glyceriini. Kuten muutkin System JO liukuvoiteet, myös vesipohjaiset ovat 100% lääketieteellisesti luokiteltuja ja tuotettu FDA:n turvallisuusohjeita noudattaen. System JO H2O on silkkisen pehmeä koostumukseltaan kuten silikonipohjainen liukuvoidekin, eikä tahmaa.
Amorin valikoimassa on myös erittäin suosittu lisäaineeton Erosense Aqua liukuvoide, joka ei sisällä parabeeniä eikä glyceriiniä lainkaan. Lisäksi se on pH-tasapainotettu, jotta genitaalialueiden pH-tasapaino ei järkkyisi.

Plussat

 • helppo pestä pois pelkästään vettä käyttämällä
 • turvallinen käyttää kaikkien välineiden kanssa. (Totea kuitenkin aina välineiden valmistajien turvallisuussäännöt voiteiden käytössä)
 • kondomiystävällinen

Miinukset

 • ei luista yhtä pitkään kuin silikonipohjainen, sillä vesipohjainen imeytyy ja haihtuu
 • ei ole vedenkestävä
paras liukuvoide makean himoisille

Vesipohjainen makuliukuvoide – System Jo Gelato Creme Brulee

 

paras liukuvoide seksivälineille

Vesipohjainen liukuvoide – Sensuva Erosense Aqua

 

Paras liukuvoide on se joka soveltuu käyttötarkoitukseesi

Kun olet valinnut aluksi omaan käyttöön soveltuvan liukuvoiteen vesipohjaisen ja silikonipohjaisen väliltä, kohtaat seuraavia valintoja: Anaalikäyttöön tarkoitettu, lämmittävä, viilentävä, maustettu, yhdistelmäliukuvoide, orgaaninen, ja luonnollisesti sekä miehille että naisille varta vasten kehitetyt liukuvoiteet.

Mieti oma käyttötarpeesi, ja kokeile erilaisia liukuvoiteita löytääksesi suosikkisi. Olit sitten nuori, vanha, mies, nainen, hetero tai gay, sinulle on olemassa täydellinen liukuvoide, kunhan sen löydät!

Me Amorin mielihyväkutsujen esittelijät autamme sinua kysymystesi kanssa, ja etsimme sinulle mieluisan ja oikean vaihtoehdon valikoimastamme. Verkkokauppamme palvelee sinua myös liukuvoiteen ostamisessa. Tutustu tarjontaan!

 

Amorin vapaasti suomentamana poimintoja lähteestä: System JO blogiartikkeli